Toros Vision Combiwarmtepomp

Kenmerken Toros Vision Combiwarmtepomp:

 • 2 tot 16 kW verwarmingsvermogen (B/W)
 • Hoog comfort door nieuwe en stille compressoren, vanaf 35 dB(A)
 • Hoge tapwatertemperatuur tot 60°C, zonder elektrische naverwarmer
 • Erg compacte inbouw maten, de Toros Vision kan bijvoorbeeld bij de trap ophoog
 • Erg flexibel door vrijstaand boilervat (150, 210 of 300 liter)
 • Geen buffervat nodig

productfoto-toros-vision

toros-vision-opstelling-met-boilervat

 • Geavanceerde monitoring van verbruik en prestaties met wifi
 • Kan het verbruik van de warmtepomp meten en de opbrengst van eventuele zonnepanelen (geschikt voor “nul op de meter”)
 • Service op afstand mogelijk
 • Zonnecollector integratie mogelijk voor tapwater, verwarming en regeneratie
 • Geïntegreerde passieve koeling
 • Zeer eenvoudige installatie
 • Ontwikkeling en productie in Nederland
 • Techneco kan de warmtepomp leveren inclusief bron en vloerverwarming
 • Onze eigen service en storing afdeling, met o.a. meerjarige onderhoudscontracten

Algemeen Toros Vision combiwarmtepomp

De Toros Vision combiwarmtepomp is een grondgekoppelde warmtepomp die kan verwarmen, koel en warm tapwater maken.

Met zijn hoge rendement, monitoring, remote service en integratie met mogelijkheid op zonnecollectoren voor verwarming, warm tapwater en regeneratie, behoort de Toros Vision tot een nieuwe generatie combiwarmtepompen.

De Toros Vision warmtepomp kan worden gecombineerd met zowel zonnepanelen (opwekking elektriciteit) als zonnecollectoren (opwekking warmte) om tot een extreem duurzame en zuinige installatie te komen. De Toros Vision kan zijn eigen verbruik en de opgewekte elektriciteit van de zonnepanelen meten. Dit maakt de Techneco Toros Vision warmtepomp uitermate geschikt voor ‘nul op de meter’ concepten.

Zeer compact, flexibel en stil

De Toros Vision is de meest compacte combiwarmtepomp op de markt. De Toros Vision is ook flexibel in te passen in de woning omdat het een extern boilervat heeft en er geen buffervat nodig is. De geluidsdruk is slechts 29 dBA dit is zeer laag voor een combiwarmtepomp.

Geen buffervat nodig

Door het toepassen van de door Techneco ontwikkelde de GIW-box is er geen buffervat nodig. De GIW-box zorgt ervoor dat het verwarmingssysteem altijd voldoende vrije systeeminhoud heeft.

Online monitoring met service

De prestaties van de Toros Vision worden bijgehouden in een online monitoring tool. Deze geeft volledig inzicht in de prestaties (zoals SCOP) en het verbruik door het jaar heen. De zonnepanelen kunnen ook worden bijgehouden.

Monitoring en service op afstand:

De Toros Vision heeft alle sensoren ingebouwd die nodig zijn om te voldoen aan de wetgeving voor grondgekoppelde warmtepompen. U hoeft dus geen dure kWh meters meer aan te schaffen. Doordat dit volledig is geïntegreerd kunnen wij deze gegevens ook optimaal gebruiken in de monitoring tool.

Daar komt bij dat de overheid via wetgeving (AMvB voor bodemenergie) stelt dat eigenaren en leveranciers de energiehuishouding en de prestaties van een warmtepompsysteem in kaart moeten kunnen brengen. Met sensoren en monitoring wordt dit automatisch bijgehouden.

Dit bracht Techneco ertoe om de nieuwe regeling meteen zodanig op te bouwen dat deze ook uitgerust is voor het nauwkeurig meten en registreren van alle energiestromen. Zo bieden we de gebruikers niet alleen een geavanceerde kamerthermostaat, maar ook de mogelijkheid om inzicht te geven in de prestaties van de warmtepomp.

Nul op de meter woning (NOM)

Een NOM woning wekt evenveel energie op als (of meer energie op dan) het nodig heeft voor het huis en het huishouden. Door de intelligente regeling kan de Toros Vision alle benodigde energieprestaties meten en monitoren.

Onderhoudscontracten

Techneco heeft haar eigen service afdeling voor onderhoud en storingen. Techneco kan aan zakelijke gebruikers onderhoudscontracten aanbieden. Wij kunnen o.a. meerjarig all-in onderhoudscontracten aanbieden.

Toros Vision met zonnecollectoren

De Techneco Toros Vision is ook geschikt voor een combinatie met zon thermische energie (zonnecollectoren). De slimme regeling bepaalt of de beschikbare energie voor tapwater, verwarming of regeneratie van de bron wordt  gebruikt. Dit is afhankelijk van beschikbaarheid van energie, temperaturen en de vraag. Op deze manier wordt de beschikbare ‘gratis’ zonne-energie optimaal benut.

Dit komt omdat je door het jaar heen verschillende hoeveelheid warmte van de zon beschikbaar hebt. In de zomer heb je uiteraard meer energie beschikbaar dan in de winter. In de zomer is het bijvoorbeeld makkelijk om tapwater te maken dan in de winter, doordat warm tap water hoge temperaturen heeft. Door ook zonnecollectoren toe te passen voor de verwarming  en regeneratie van de bron kan de normaal verloren energie in koudere dagen ook nuttig worden gebruikt.

zonnecollectoren

Tapwater

De zonnecollectoren zorgen voor  40% tot 50% van de energie voor warm tapwater. De COP voor de tapwaterproductie zal daardoor een grote sprong maken naar een COP van 6 of hoger. Als er geen tapwatervraag is dan kan de warmte worden gebruikt om de bron te regenereren of het huis te verwarmen.

Verwarming (CV)

In de koudere maanden is het vanwege lagere temperaturen lastiger om tapwater te maken, maar nu kan de energie van de zon nog goed worden gebruikt om de woning te verwarmen. Circa 15% van de warmtevraag kan door de zonnecollectoren worden geleverd. Dit gebeurd dan “passief”, dus zonder tussenkomst van de warmtepomp.

Regeneratie van de bron

In de wintermaanden als het buiten erg koud is dan kan er zelfs nog warmte uit de lucht worden onttrokken om de bron regenereren.  Het regenereren van de bron kan dus bijna door het hele jaar heen, waardoor je optimaal gebruik maakt van de zonnecollectoren. Door die koppeling met zonnecollectoren kan de brontemperatuur over het hele jaar gemeten 3 tot 5 graden hoger liggen. De SCOP van het systeem kan daarmee op jaarbasis alleen met de regeneratie al een halve punt stijgen.