Elga hybride warmtepomp

Kenmerken

 • Eén type geschikt voor elke woning
 • Geschikt voor elk afgiftesysteem en alle gasketels
 • Ontwikkeling en productie in Delft
 • Modulerend, geen buffervat benodigd*
 • Relatief lage investering en hoge besparing
 • Koeling geïntegreerd
 • Eenvoudige installatie
 • Monitoring op afstand (met de Anna thermostaat)

elga hybride warmtepomp met toshiba en chromotherm thermostaat

De Elga is een slimme modulerende hybride warmtepomp die samenwerkt met elke gasketel. De Elga zorgt met haar aantrekkelijke terugverdientijd voor een opmars van een energiezuinige bestaande woningbouw.

De binnenunit wordt geplaatst naast de gasketel, de buitenunit op het dak, in de tuin of aan de gevel. De Elga is in één dag geïnstalleerd en is geschikt voor vrijwel elke (nageïsoleerde) woning.

Door de combinatie van de Elga met een gasketel wordt onder alle omstandigheden het hoogste rendement gehaald.  De gasketel springt af en toe bij als het nodig is voor de verwarming en bereidt het tapwater.

Het comfort in uw woning is exact hetzelfde als u gewend bent met een gasketel. Bij lage buitentemperaturen neemt het rendement van de warmtepomp af en schakelt de Elga uit om het over te geven aan de gasketel. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor in de instellingen van de Elga, afhankelijk van de kenmerken van uw woning en de prijzen die u voor gas en elektriciteit betaalt.

De gasbesparing voor verwarming is 50 – 90%. De gasbesparing op de bereiding van tapwater is 0%. Wanneer de extra elektrakosten hiermee verrekend worden leidt dit tot een energiekostenbesparing van 20-35%. De Elga maakt geen tapwater omdat het rendement van een elektrische warmtepomp om tapwater te maken doorgaans vrij laag is.

De Elga kan ook gecombineerd worden met een stadsverwarmingsaansluiting. U kunt hiermee besparen op de variabele kosten van de stadsverwarming, maar niet op uw jaarlijkse vastrecht kosten omdat de stadsverwarmingsaansluiting behouden blijft.

Naast verwarmen biedt de Elga ook de mogelijkheid de woning te koelen. In de zomer is de Elga in staat de temperatuur van de woning een aantal graden omlaag te brengen mits uw afgiftesysteem hiervoor geschikt is. Koelen over radiatoren is niet mogelijk.

label sprongen elga

De Elga heeft het energielabel A++ hierdoor is het mogelijk om uw woning met 2 energielabels omhoog te laten gaan.

Monitoring van de Elga is mogelijk door een slimme Anna thermostaat aan te schaffen. Deze is speciaal voor de Elga aangepast zodat u precies kunt zien wanneer de Elga draait en wanneer de ketel werkt.

De jaarlijkse besparing op uw energierekening komt met een Elga doorgaans uit op 200 tot 500 euro op jaarbasis.

Wilt een nauwkeurigere besparingsberekening? Dan kunt u naar de besparingstest van de Elga.

Bekijk hier wat u jaarlijks kan besparen met de warmtepomp

Onderstaande tabel geeft u een idee over wat u per jaar kunt besparen. Wilt u weten wat u persoonlijk kunt besparen? Ga dan naar onze besparingstest.

Uw heeft een woning met 
een CV-Ketel Stadsverwarming
Gasverbruik per jaar (m3) Besparing per jaar Warmte per jaar (GJ) Besparing per jaar
1500 € 281 34 € 213
1800 € 352 43 € 298
2100 € 419 51 € 370
2500 € 502 57 € 421
3000 € 580 71 € 534
3500 € 624 86 € 645
Berekend met een gemiddelde gasprijs van 0,79 per m3, een elektriciteitsprijs van € 0,23  per kWh en warmteprijs van € 26,- per GJ. Deze berekeningen zijn indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleend

Installatie instructie film van de hybride warmtepomp

Bent u installateur of geïnteresseerd hoe de Elga geïnstalleerd moet worden? Bekijk dan onderstaand filmpje. Hier wordt elke stap rustig beschreven inclusief het benodigde gereedschap en wat er wordt geleverd.

Meegeleverd

 • Techneco Elga binnenunit
 • Buitenunit
 • Chromotherm touch thermostaat
 • Twee terugslag kleppen
 • Twee NTC Sensoren
 • Gebruikershandleiding

Extra mogelijkheden

 • Anna thermostaat (voor monitoring op afstand)
 • TRB 10 buitenvoeler (voor de weerafhankelijke regeling)
 • Extra functionaliteit kabel (in combinatie met zoneregeling/ naregeling)

thermostaten honewell Touch en Anna

* Als de Elga hybride warmtepomp weersafhankelijk wordt geregeld en er wordt per vertrek nageregeld en er is geen vloerverwarming dan  adviseren wij om wel een buffervat toe te passen.