Warmtepompen

Techneco is leverancier en producent van warmtepompen. Het doel van Techneco is om Nederland gasloos te maken. Met de warmtepompen die Techneco biedt is dit mogelijk. Wij leveren verschillende typen warmtepompen aan installateurs en woningcorporaties, zowel voor de nieuwbouw, de bestaande bouw en de utiliteit.

Wij leveren zowel elektrische warmtepompen als gasabsorptiewarmtepompen. De meeste warmtepompen kunnen geleverd worden met actieve of passieve koeling. Ook hebben we warmtepompen in het assortiment geschikt voor warm tapwaterbereiding.

Warmtepompen in ons assortiment

Korte omschrijving van verschillende typen warmtepompen

Een warmtepomp verwarmt uw huis en kan zorgen voor warm (tap) water. Door gebruik te maken van “gratis” warmte uit uw omgeving heeft een warmtepomp een hoog rendement (COP) en is daardoor een duurzame energie systeem. Een warmtepomp kan hiervoor gebruik maken van de warmte uit de lucht, bodem of grondwater . Een warmtepomp is een goed alternatief naast of in plaats van  de traditionele gas-ketel of stadswarmte. Techneco heeft een breed assortiment warmtepompen. Hieronder wordt kort toegelicht welke typen warmtepompen er beschikbaar zijn en welke het beste voor u van toepassing is.

Hybride warmtepomp

De Elga is onze hybride warmtepomp. De Elga is een hybride systeem, omdat elektriciteit en gas samen werken. Deze warmtepomp wordt naast een bestaande gasketel geplaatst. Het grootste gedeelte van het jaar draait de Elga voor de verwarming van het huis. Indien nodig springt de ketel bij.  Dit kan gebeuren als het buiten heel koud is of als u snel wil opwarmen. Heeft u net een nieuwe gasketel of één die nog lang niet is afgeschreven dan is de Elga iets voor u. De Elga is een typische warmtepomp die Nederland helpt in de transitie naar aardgasloos worden.

Volledig elektrische warmtepomp

Heeft u een woning of gebouw die volledig van het gas af kan of wilt u een warmtepomp, dan hebben wij drie type warmtepompen. De Loria lucht/water warmtepomp,  Toros Vision combiwarmtepomp en de Aquatop brijn/water warmtepomp. Deze kunnen de traditionele gasketel volledig vervangen. Ze kunnen dus zowel verwarmen, koelen en  warm water maken voor o.a. uw douche (tapwater).

De Loria is een lucht/water warmtepomp voor de woningbouw. Deze haalt dus net als de Elga zijn warmte uit de buitenlucht. De Toros Vision en Aquatop halen hun warmte uit de bodem. Deze twee worden dus aangesloten op een bodemsysteem. De Toros Vision is voor de woning bouw en de Aquatop is voor grote woningen en utiliteit.

Gasabsorptie warmtepomp

De Robur gasabsorptiewarmtepomp die Techneco levert is met name geschikt in de bestaande bouw waar veel gas wordt verbruikt. Deze warmtepomp haalt zijn warmte uit de buitenlucht of uit de grond.  Deze warmtepomp komt goed tot zijn recht in utiliteitspanden, zwembaden, appartementen complexen e.d..

Heeft u vragen over warmtepompen in het algemeen of over een specifieke warmtepomp waar u meer over wil? Ga dan naar onze veelgestelde vragen pagina.