Vloerverwarming

Techneco levert systemen voor elke situatie

Techneco is op het gebied van vloerverwarming een betrouwbare partner. Wij kunnen u voor vrijwel elke situatie een complete oplossing bieden.

Techneco is al ruim 20 jaar actief op het gebied van warmtepompen. Hierdoor weten wij exact aan welke eisen de vloerverwarming en naregeling moeten voldoen om tot het hoogste systeemrendement te komen in combinatie met een warmtepomp. Wij kunnen echter ook advies op maat leveren in gevallen waarbij geen warmtepomp toegepast wordt.

Naast vloerverwarming leveren wij ook systemen die kunnen worden toegepast in combinatie met iedere wand en ieder plafond. De verschillende systemen zijn inzetbaar in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Techneco
  • Adviseert
  • Calculeert
  • Levert
  • En monteert
Naregeling en buffervat in één box
GIW-bow
GIW-box

Omdat de warmtepomptechniek specifieke eisen stelt aan de naregeling van vloerverwarming heeft Techneco een eigen naregeling ontwikkelt, de GIW-box. Met de GIW-box is regeling per vertrek mogelijk zonder een buffervat te hoeven plaatsen om de voor een warmtepomp benodigde minimale systeeminhoud te garanderen. Deze oplossing is bijzonder geschikt voor woningen met beperkte installatieruimte. Daarnaast is deze oplossing goedkoper dan een buffervat. De box schakelt tevens de naregeling voor verwarmen en koelen en vervult dus een dubbele functie.

Voor meer informatie over onze vloerverwarmingsproducten kunt u onze brochure raadplegen.

Vlechten staalnetten
Vlechten staalnetten

Roth original tacker systeem
Roth original tacker systeem

Roth noppensysteem
Roth noppensysteem

Roth climacomfort tbs - droogbouwsysteem
Roth climacomfort tbs – droogbouwsysteem

Roth climacomfort compactsysteem
Roth climacomfort compactsysteem

Roth panelsysteem - techneco
Roth panelsysteem – techneco

Roth nageling draadloos techneco
Roth nageling draadloos techneco
EXTRA INFORMATIE VLOERVERWARMING
Besparing

Vergeleken met radiatoren ligt de gemiddelde ruimtetemperatuur bij vlakverwarming zo’n 1 à 2°C lager. Dit levert een energiebesparing op van 6 tot 12%, terwijl het comfort omhoog gaat.

Voordelen

Meer comfort met minder energie door in de zomer te koelen en in de winter te verwarmen.

Ook op het gebied van hygiëne en gezondheid zijn er pluspunten. Geen stoffige radiatoren en tocht; huismijt en bacteriën krijgen minder kans te overleven. De leefomgeving voor mensen met een allergie wordt een stuk prettiger.

De stap naar koeling is snel gemaakt. Dubbel comfort met hetzelfde systeem.

Compleet systeem voor nog meer rendement

Techneco kan vloerverwarming ook leveren binnen in combinatie met de warmtepomp en de bron. Omdat bron, warmtepomp en vloerverwarming volledig op elkaar zijn afgestemd, is het rendement nog groter. Techneco levert ook verdelers, afsluiters en alle overige onderdelen die nodig zijn om een compleet vloerverwarmingssysteem aan te leggen. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van onze legservice.

Werking

Leidingen in de vloer of de wand, die gevuld zijn met water, verwarmen of koeling de woning of het gebouw. Hoe kouder het buiten wordt, des te warmer is het water in de leidingen. En andersom.

Winter

Een aangenaam binnenklimaat in de winter ontstaat door vlakken in een gebouw te verwarmen met lage watertemperaturen. De vlakverwarming heeft een zelfregelend effect. Wanneer de temperatuur binnen stijgt wordt er automatisch minder warmte afgegeven.

Zomer

In de zomer stroomt er kouder water door de leidingen. Hierdoor ontstaat een prettig klimaat zonder onaangenaam koude luchtstromen. Vanwege de relatief hoge koelwatertemperatuur (ca.18°C) gebruikt deze manier van koeling veel minder energie dan airconditioning.

Toepassingsoverzicht
  • isolatie door het Roth verwarmings- en koelsysteem
  • samengestelde constructie met stabiele ondergrond nodig (geen zwevende constructie toegestaan)
  • snel reagerende verwarmingselementen als alternatief voor de gewone verwarmingselementen
Kwaliteit Roth

partners techneco- rothTechneco en Roth zien leveren van kwaliteit als een verplichting naar de afnemer. Om dit aan te tonen hebben ze een aantal certificaten en keurmerken voor kwaliteit.

  • ISO 9001:2000 gecertificeerd
  • DIN keur en controle kenmerk
  • RAL kwaliteitskenmerk

VEEL GESTELDE VRAGEN