Kan de Elga koelen met een Honeywell Evohome systeem?

Omdat het Evohome systeem geen koelfunctionaliteit ondersteunt is het niet mogelijk om met het Evohome systeem te koelen. Ons antwoord op de hierboven gestelde vraag is dan ook ‘Nee, het is niet mogelijk om met een Evohome systeem te koelen’.

Echter als de vraag is of er een optie is om toch met het Evohome systeem te kunnen koelen, dan is ons antwoord ‘Ja, maar wij ondersteunen deze optie niet’.

Wij ondersteunen deze optie niet, omdat het afwijkend gedrag van de eindgebruiker vraagt. In plaats van de gewenste temperatuur op de thermostaat te verlagen moet juist de temperatuur verhoogd worden, oftewel een warmtevraag gevraagd worden. De warmtevraag signaal stuurt dan de Elga aan. Dit signaal is aangesloten op de extra functionaliteitenkabel, oftewel op de klemmen 30 en 31 (vrijgave verwarmen). Door dit signaal parallel door te verbinden naar de klemmen 28 en 29 (vrijgave koelen) wordt de warmtevraag signaal gezien als een koelvraag signaal. Door vervolgens de Elga in koelbedrijf te zetten met behulp van de koelknop op de Elga, zal de Elga gaan koelen. Wel moet dipswitch A6 op ON staan.

Hieronder een korte samenvatting voor het aansluiten:

  • Sluit het warmtevraag signaal van de zoneregeling/naregeling aan op klemmen 30 en 31
  • Verbind klem 30 door naar klem 28
  • Verbind klem 31 door naar klem 29
  • Het warmtevraag signaal is nu aangesloten op de vrijgave voor verwarmen en koelen contacten

Zie voor verdere informatie de schema’s achter in de installateurshandleiding.