Subsidie warmtepompen nieuwbouw

Nieuwe ISDE regeling (01-01-2020)

Beste bezoeker,

U bent op deze pagina omdat u geïnteresseerd bent in een warmtepomp en de subsidie regeling óf u heeft vragen wat betreft de nieuwe subsidieregeling. Om alles omtrent subsidie te vereenvoudigen en verduidelijken heeft Techneco voor particuliere en zakelijke klanten de belangrijkste zaken op een rijtje gezet.

Een aantal speerpunten van de nieuwe ISDE regeling (per 01-01-2020):
1. Alle woningen waarbij de aanvraag van de omgevingsvergunning na 1 juli 2018 is gedaan, kunnen per 31-12-19 17:00 niet meer in aanmerking komen voor ISDE subsidie.
2. Er is op dit moment (volgens de huidige inschattingen) nog ca. 30 miljoen ISDE subsidie beschikbaar voor 2019.
3. Techneco kan bij uw zakelijke aanvragen ondersteunen, door op te treden als intermediair.

Om u hierin te ondersteunen, hebben we een kleine beslisboom gemaakt:
-Is de eigenaar van de investering van de warmtepomp een particulier?
Kijk dan bij het kopje Particulier

-Is de eigenaar van de investering van de warmtepomp een zakelijke relatie
Kijk dan bij het kopje Zakelijk

Particulier:
Bent u een particulier of zoekt u informatie voor een particuliere klant? Om in aanmerking te komen voor ISDE subsidie als particulier, moet een particulier zelf de subsidie aanvragen nadat het apparaat geplaatst en geïnstalleerd is. Het apparaat moet tevens in gebruik zijn genomen.
Om u te ontzorgen, hebben wij een stappenplan voor uw klant bijgevoegd. Hiermee wordt het proces versimpeld. Klik hier voor het stappenplan.

Zakelijk:
Om in aanmerking te komen voor ISDE subsidie als zakelijke partij, moet er eerst subsidie aangevraagd worden, alvorens er tot aankoop wordt overgegaan. Na aankoop, zal het product geïnstalleerd en in gebruik genomen moeten worden, binnen 1 jaar na het aanmelden van de ISDE subsidie. Daarna dient er een vaststellingsverzoek te worden ingediend.
Om dit proces te versimpelen, kan Techneco als intermediair optreden bij projecten die hiervoor in aanmerking komen. Klik hier voor de mogelijkheden.