Publicaties

ARTIKEL TOROS VISION 2014

De prestaties van warmtepompen zijn niet altijd inzichtelijk. Wat doet het toestel precies, wat levert het op en wat zijn de werkelijke gebruikskosten? Techneco geeft een helder antwoord in de vorm van een nieuwe generatie combiwarmtepompen met uitgesproken communicatieve eigenschappen, de Toros Vision.

WONINGEIGENAAR WIL ZIEN WAT INVESTERING OPLEVERT

Nu steeds meer woningeigenaren een warmtepompsysteem bezitten, wordt de roep op meer inzicht in de opbrengsten van deze duurzame energie-installatie steeds luider. De groene pioniers, die de leveranciers op hun blauwe ogen geloofden als zij over besparingen praatten, maken nu plaats voor calculerende woningeigenaren.

WP DUURZAME KLIMAAT OPLOSSINGEN

De markt voor energiesystemen bevindt zich in een belangrijke transitie. Mede door de economische crisis, die vooral de nieuwbouw hard treft, is de vraag naar duurzame energiesystemen veranderd.

WANNEER WELKE WARMTEPOMP

We moeten realistisch zijn; de warmtepompmarkt is nog steeds een kleine markt. Waar er in Nederland jaarlijks meer dan 400 duizend gasketels worden vervangen en 15.000 zonnecollectoren worden geplaatst, gaan naar schatting nog maar circa 10.000 warmtepompen over de toonbank.

VOLOP MOGELIJKHEDEN BESTAANDE COLLECTIEVE CV-INSTALLATIES

Energie besparen in bestaande appartementsgebouwen met een collectieve cv-installatie zien veel marktpartijen als een praktische onmogelijkheid. Er gaan zelfs geluiden dat het beter zou zijn dergelijke woongebouwen te slopen of er een aparte EPC voor in het leven te roepen.

VVE MAGAZINE 2010

VvE laten heel veel geld liggen als ze hun appartementengebouw op de traditionele manier blijven verwarmen. De gasprijs stijgt nog steeds en het zier er niet naar uit dat daar verandering in zal komen. Daarom is het zinvol om te zoeken naar alternatieven.