Over Techneco

Over Techneco : Al ruim 20 jaar een betrouwbare en ervaren partner

Denken in oplossingen ten aanzien van het gebruik van duurzame energiesystemen. Dat is wat Techneco beweegt. Daar liggen onze roots. Al ruim 20 jaar zet Techneco zich in om een doorbraak in de toepassing van duurzame energiesystemen te realiseren. Betrouwbaarheid, vernieuwing en gedrevenheid kenmerken onze werkwijze. Naast energiebesparing staat klanttevredenheid bij Techneco hoog in het vaandel.

Techneco energiesystemen

Techneco levert elektrische warmtepompen, gasabsorptiewarmtepompen en hybride warmtepompen voor de woningbouw en de utiliteitsbouw, zowel voor de nieuwbouw als de renovatie. Maar ook voor vakantie woningen, zwembaden, woonboten en kwekerijen. Daarnaast kunnen wij de bronnen en het afgiftesysteem leveren. Ons ervaren team is altijd op de hoogte van de nieuwste techniek en ontwikkelingen in het vakgebied. Samen met onze opdrachtgevers realiseren wij vooruitstrevende, rendabele projecten.

Complete klimaatsystemen

Naast losse componenten biedt Techneco compleet geïntegreerde klimaatsystemen aan; dus zowel de bron, de warmtepomp, de aansluitsets en het afgiftesysteem. Wij zorgen ervoor dat de verschillende componenten perfect op elkaar zijn afgestemd. Bovendien heeft Techneco het grootste assortiment kwaliteitswarmtepompen in Nederland! Daardoor worden de beloofde rendementen ook daadwerkelijk behaald. De verkoop en installatie van onze systemen loopt via de installateur.

Techneco projectbegeleiding en servicedienst

Techneco heeft zowel buitendienst- als binnendienstmedewerkers in dienst die al uw vragen over onze producten kunnen beantwoorden. Onze projectleiders begeleiden uw projecten in de uitvoering en onze servicedienst voert de inbedrijfstelling van de systemen uit. Desgewenst kunnen wij ook het onderhoud en de service op de systemen uitvoeren. Installateurs kunnen terecht bij ons voor diverse warmtepomptrainingen.’

Productontwikkeling

De door Techneco ontwikkelde Elga  is een slimme modulerende warmtepomp die samenwerkt met een (bestaande) HR-ketel. Bovendien is de Elga geschikt voor verwarming en koeling van de woning. De Elga zorgt met haar aantrekkelijke terugverdientijd voor een opmars van de energiezuinige bestaande woning. In 2010 won Techneco met de Elga ‘Het ei van Columbus’, een prestige prijs op het gebied van duurzaamheid & innovatie.

De Toros warmtepompen zijn door Techneco ontwikkelde en in Nederland geproduceerde (combi)warmtepompen geschikt voor ruimteverwarming,  -koeling en tapwaterverwarming. Bijzonder in deze warmtepompen is de regeling, die speciaal is afgestemd op de Nederlandse installateur en gebruiker. Daarnaast is de Toros voorzien van uitgebreide monitoringsoptie en is het mogelijk de Toros te koppelen met zowel zon-pv (opwekking elektriciteit) als zoncollectoren (opwekking warmte) om tot een extreem duurzame en zuinige installatie te komen.

De corebusiness van Techneco is energiebesparing. Alle producten die Techneco ontwikkelt of verkoopt zijn hierop gericht. Het assortiment bestaat uit elektrische warmtepompen, boilers, bronnen, gasabsorptiesystemen en vloerverwarming

Wat kunnen we voor u betekenen?

Heeft u als installateur een project waarin u onze systemen wilt toepassen, neemt u dan contact op met onze afdeling verkoop. Wij maken graag een afspraak met u om te kijken wat Techneco voor u kan betekenen. U kunt ook het contactformulier invullen.

Video over klanttevredenheid

techneco-home-1
techneco-home-2
 • 2015

  20 JAAR TECHNECO:
  Inmiddels bestaat Techneco al ruim 20 jaar! Techneco staat nog steeds bekend als een voorloper op het gebied van innovatie en ontwikkeling op het gebied van warmtepompen.

 • 2000

  VERHUIZING NAAR DELFT:
  Vijf jaar na de oprichting verhuisde de onderneming naar één van de meest energiezuinige bedrijfspanden van Nederland, gelegen aan de A13 in Delft-Noord. Naast magazijn en werkplek is dit bedrijfsgebouw, dat voorzien is van warmtepompen, een verticale bodemwarmtewisselaar, vloerverwarming, zonnecollectoren en zonnepanelen, het visitekaartje van Techneco.

 • 1995

  TECHNECO OPRICHTINGSJAAR:
  Pieter van Alphen is zijn onderneming gestart in het Forepark te Leidschendam. De naam Techneco is opgebouwd uit de woorden Techn (van techniek) en eco (van ecologisch): techniek met oog voor milieu.

  Techneco is sinds 1995 als één van de grootste bedrijven in Nederland actief op het gebied van ontwikkeling en verkoop van duurzame energiesystemen.

STAGIAIRS WERKTUIGBOUWKUNDE / ENERGIETECHNIEK

Techneco heeft in de komende perioden plaats voor:

Werktuigbouwkunde/energietechniek stagiairs

Techneco is continu bezig met het ontwikkelingen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten. De stagiair techniek loopt mee in het bedrijf en leert zodoende de algemene bedrijfsprocessen.

bij Techneco zal je als stagiair voor 50% bezig zijn met een zelfstandige opdracht. Deze opdracht kan van alles zijn. Enkele voorbeelden zijn:

 

 • Het ontwerpen van een testbank voor warmtepompen,
 • Het ontwikkelen van een rekentool om processen te versnellen,
 • Onderzoek doen naar alternatieve energiebronnen,
 • Hydraulische en elektrische schema’s produceren voor handleidingen.

 

Voor de andere 50% loop je mee op één van de volgende afdelingen:

 

 • Ontwikkeling; hier ga je ook tekenwerk in Inventor uitvoeren,
 • Uitvoer; hier ga je ook vloerverwarming tekeningen maken,
 • Verkoop; hier ga je ook contact hebben met onze klanten en offertes uitbrengen.

 

Mocht je hier interesse in hebben, stuur dan je motivatiebrief en CV naar info@techneco.nl

Vacature STAGIAIRS SECRETARESSE

Techneco heeft in de komende perioden plaats voor:

Secretaresse stagiairs

Wil jij ervaring opdoen als secretaresse stagiair? Ben je representatief, spontaan en wil je leren hoe het er als allround secretaresse medewerker binnen een bedrijf aan toe gaat? Dan ben jij degene die wij zoeken! Binnen een hecht en enthousiast team bieden wij je de kans jezelf te ontplooien.

Wij zoeken;

 • Stagiair MBO niveau 4 Secretaresse

Je zal ervaring opdoen op het gebied van;

 • Klantcontact (per telefoon, per email en het ontvangen van bezoekers)
 • Notuleren bij vergaderingen
 • Onderhouden en invoeren van gegevens in het klantbestand
 • Ondersteuning bij evenementen/beurzen
 • Alle andere voorkomende secretariële werkzaamheden

Tot slot zorg je ervoor dat op vrijdagmiddag de borrel klaar staat en borrel je lekker mee!

Bedrijfspand

Bedrijfspand

Techneco is sinds 1995 actief op het gebied van duurzame energiesystemen en gevestigd in één van de meest energiezuinige bedrijfspanden van Nederland.

Door de toepassing van onze eigen duurzame energiesystemen is al in 2000 een EPC gehaald van 0,68. Het EPC is een door de overheid ingevoerde normering die energieverbruik van nieuwe bedrijfsgebouwen begrenst, per 2011 wordt een EPC gehanteerd van 0,6.

Duurzame energie

Op het dak zijn 72 zonnepanelen aangebracht. De elektriciteit die de panelen produceren wordt gebruikt of aan het energiebedrijf teruggeleverd via het elektriciteitsnet.

Twee warmtepompen met een totaal vermogen van 30 kW zorgen in combinatie met vloerverwarming, voor verwarming in de winter en (actieve) koeling in de zomer. Het ventilatiesysteem met warmte terugwinning zorgt naast de HR++- beglazing en extra isolatie voor een minimaal warmteverlies. Bovendien wordt de HR-verlichting met aanwezigheidsdetectie daglicht afhankelijk geregeld, waardoor het elektriciteitsverbruik hiervan minimaal is. In het gebouw is een monitoringsysteem aangebracht. Dit brengt de resultaten van het energiegebruik in beeld.

Wereld Natuur FondsWWF

Naast zuinige energiesystemen is er ook gebruik gemaakt van duurzame materialen, zoals FSC hout, zodat aan het eisenpakket van het Wereld Natuurfonds – dat leidraad was voor de bouw – werd voldaan.

Het bedrijfspand van Techneco is met recht het visitekaartje van het bedrijf!

CO2 LADDERVoor Techneco is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een vanzelfsprekend onderdeel van goed ondernemerschap. Techneco hecht veel waarde aan de zorg voor het milieu bij haar bedrijfsvoering. Niet voor niets heeft zij in 2010 het destijds meest energiezuinige bedrijfspand in Nederland laten bouwen.

De missie van Techneco is om te denken in oplossingen ten aanzien van het gebruik van duurzame energiesystemen. Techneco zet zich met haar personeel van gemotiveerde, flexibele en hoog opgeleide mensen in om steeds weer nieuwe doorbaken te creëren in de toepassing van deze duurzame energiesystemen. Door de technische kennis die verzamelt is te combineren met innovatief denken levert Techneco verschillende producten die bij de meest energiezuinige van Nederland horen.

Duurzaamheid heeft vanaf het begin van haar bestaan een grote rol gespeeld in het producten- en dienstenpakket van Techneco. Opdrachtgevers stellen echter ook steeds vaker eisen op het gebied van MVO, een toonaangevend voorbeeld is de spoorbeheerder ProRail, die de CO2-prestatieladder heeft ontwikkeld. Daarbij wordt aan inschrijvers op een tender een fictieve korting toegekend, indien de aanbieder in kwestie aantoonbaar maatregelen heeft genomen om de CO2-uitstoot te verminderen en initiatieven heeft genomen om binnen de sector tot verdere reductie te komen. Sinds maart 2011 is het beheer van de CO2 prestatieladder ondergebracht bij een onafhankelijke stichting SKAO en kunnen ook andere opdrachtgevers gebruikmaken van de prestatieladder bij aanbestedingen. Onderdeel van certificering op het hoogste niveau is het ondernemen van branchebrede initiatieven met andere marktpartijen om CO2 reductie te stimuleren.

Techneco heeft op de online database van Bouwend Nederland ( http://www.duurzameleverancier.nl ) haar CO2-Footprint berekend en heeft haar bedrijf geheel voorbereid op classificering op niveau 3. Techneco heeft ook CO2 reductie doelstellingen opgesteld om haar CO2 uitstoot en haar energieverbruik te reduceren. Techneco communiceert zowel intern als extern haar CO2 footprint. Voor informatie over de CO2-footprint van Techneco klik op de link button;

Wegens gezonde groei van ons bedrijf hebben wij de volgende vacatures:
* Accountmanager
* 1ste Lijns Helpdeskmedewerker
* Assemblagemedewerker
* Calculator / Commercieel medewerker binnendienst
* Administratieve duizendpoot

Techneco is op zoek naar een enthousiaste

Accountmanager Warmtepompsystemen

De accountmanager is verantwoordelijk voor de verkoop van warmtepompsystemen in de regio Noord-Holland en Zuid-Holland. Hij bezoekt installateurs, woningbouwverenigingen, architecten en adviesbureaus in deze regio om samen te komen tot goede warmtepompprojecten.

Functie-inhoud:

 • Opzetten en uitvoeren van het eigen verkoopplan
 • Uitbrengen van offertes
 • Onderhouden van contacten met leveranciers, onderaannemers en opdrachtgevers
 • Binnenhalen van orders

Wij zoeken voor deze functie een kandidaat met:

 • HBO opleiding (bij voorkeur werktuigbouwkunde)
 • relevante ervaring in de utiliteitsbouw
 • kennis van de installatiebranche
 • een goede kennis van Duits en Engels
 • uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden
 • een flexibele, creatieve, doortastende en gedreven persoonlijkheid
 • twee tot vijf jaar ervaring
 • een zelfstandige werkhouding en bereid de armen uit de mouwen te steken

Wij bieden een afwisselende functie met goede arbeidsvoorwaarden. Je werkt met collega’s die staan voor kwaliteit en collegialiteit in een informele werksfeer. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en er is volop ruimte voor het ontplooien van initiatieven en persoonlijke groei.

Je sollicitatie kun je mailen naar Techneco Energiesystemen , t.a.v. Caroline van Alphen-van Dijk via c.vanalphen@techneco.nl. Voor meer informatie over het bedrijf en haar producten zie www.techneco.nl

Vacature medewerker 1ste Lijns Helpdeskmedewerker 

Techneco is op zoek naar een enthousiaste

 

1ste Lijns Helpdeskmedewerker

Techneco is leverancier en producent van warmtepompsystemen. Wij leveren verschillende typen warmtepompen voor zowel de woningbouw als de utiliteit en zowel voor de nieuwbouw, de bestaande bouw als de renovatie. Onze doelgroep bestaat uit installateurs, woningbouwverenigingen, gemeenten, architecten en adviseurs.

Door de gezonde groei van ons bedrijf zijn wij op zoek naar een: 1ste lijns Helpdeskmedewerker

In deze functie verleen je telefonische support (1ste lijns) aan klanten die problemen ondervinden bij het gebruik van hun warmtepompen.

 • Je fungeert als technisch aanspreekpunt voor de klanten.
 • Je maakt een snelle en correcte analyse van het probleem en helpt op een klantvriendelijke wijze.
 • Je onderhoudt korte lijnen met de service-coördinator en signaleert vervolgacties voor de afdeling ontwikkeling.
 • Jouw commercieel inzicht zorgt eventueel voor een passende vervolgactie.

 

Het profiel

 • MBO opleiding – technische richting
 • Ervaring in de installatietechniek
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Een klantgerichte instelling
 • Goede organisatorische en communicatieve vaardigheden
 • Een flexibele, doortastende en gedreven persoonlijkheid
 • Een zelfstandige werkhouding

Wij bieden

Passend salaris, met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Een afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid in een enthousiast team. Doorgroeimogelijkheden en ruimte voor eigen initiatief.

Mocht je over deze functie vragen hebben, dan kun je ons uiteraard ook bellen op 015-2191000 en vragen naar Caroline van Alphen. Meer informatie over ons bedrijf kun je vinden op www.techneco.nl

Soort dienstverband: Voltijd

Vacature medewerker assemblagemedewerker

Assemblagemedewerker
Techneco Energiesystemen BV – Delft

 

Techneco is leverancier en producent van warmtepompsystemen. Wij leveren verschillende typen warmtepompen voor zowel de woningbouw als de utiliteit en zowel voor de nieuwbouw, de bestaande bouw als de renovatie. Onze doelgroep bestaat uit installateurs, woningbouwverenigingen, gemeenten, architecten en adviseurs.

Wegens uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een assemblagemedewerker warmtepompen.

De werkzaamheden bestaan uit:

 • Het opbouwen van regelpanelen
 • Het opbouwen van verschillende typen warmtepompen
 • Het repareren van warmtepompen
 • Het uitvoeren van tussentijdse druk- en vermogenstesten
 • Het uitvoeren van eindtesten
 • Ondersteunen van de servicedienst

Wij zoeken voor deze functie een kandidaat met:

 • technische affiniteit
 • netjes en accuraat kunnen werken
 • een zelfstandige en professionele werkhouding
 • bereid de armen uit de mouwen te steken
 • geen 9 tot 5 mentaliteit
 • bij voorkeur woonachtig in de regio Delft

Wij bieden een afwisselende, zelfstandige functie met goede arbeidsvoorwaarden. Je werkt met collega’s die staan voor kwaliteit en collegialiteit in een informele werksfeer. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en er is volop ruimte voor het ontplooien van initiatieven en persoonlijke groei.

Soort dienstverband: Voltijd

Je sollicitatie kun je mailen naar Techneco Energiesystemen , t.a.v. Sofie Sluimer via s.sluimer@techneco.nl Voor meer informatie over het bedrijf en haar producten zie www.techneco.nl

Vacature Calculator / Commercieel medewerker binnendienst

Calculator / Commercieel medewerker binnendienst
Techneco Energiesystemen BV – Delft

 

Techneco is leverancier en producent van warmtepompsystemen. Wij leveren verschillende typen warmtepompen voor zowel de woningbouw als de utiliteit en zowel voor de nieuwbouw, de bestaande bouw als de renovatie. Onze doelgroep bestaat uit installateurs, woningbouwverenigingen, gemeenten, architecten en adviseurs.

Door de gezonde groei van ons bedrijf zijn wij op zoek naar een:

Calculator / Commercieel medewerker binnendienst

De functie

Als calculator / commercieel medewerker binnendienst maak je berekeningen ten behoeve van het grondcollectorsysteem, het vloerverwarmingssysteem en de warmtepompcapaciteit. Daarnaast stel je offertes op voor complete warmtepompsystemen en verwerkt deze in het ERP-systeem.

Commerciële en technische vragen van gebruikers, installateurs en opdrachtgevers voorzie je van passende antwoorden en adviezen. Tot slot denk je actief mee over nieuwe ontwikkelingen en implementeert deze in samenspraak met jouw collega’s in de organisatie waardoor de verwachtingen van klanten worden overtroffen.

Het profiel

 • HBO opleiding richting Installatietechniek, Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Een klantgerichte instelling
 • Goede organisatorische en communicatieve vaardigheden
 • Een flexibele, doortastende en gedreven persoonlijkheid
 • Een zelfstandige werkhouding

Wij bieden

Passend salaris, met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Een afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid in een enthousiast team.

Doorgroeimogelijkheden en ruimte voor eigen initiatief.

Soort dienstverband: Voltijd

Vacature Administratieve duizendpoot

Techneco is leverancier en producent van warmtepompsystemen. Wij leveren verschillende typen warmtepompen voor zowel de woningbouw als de utiliteit en zowel voor de nieuwbouw, de bestaande bouw als de renovatie. Onze doelgroep bestaat uit installateurs, woningbouwverenigingen, gemeenten, architecten en adviseurs.

Door de gezonde groei van ons bedrijf zijn wij op zoek naar een:

Administratieve duizendpoot!

De functie

Op diverse afdelingen zijn handen tekort, een echte duizendpoot die verschillende werkzaamheden kan uitvoeren en coördineren is bij ons op zijn plek. De taken bestaan onder andere uit:

Financieel:

 • Debiteuren- en crediteurenbeheer
 • Inboeken van inkoopfacturen
 • Verwerken van bankmutaties

Verkoop & Logistiek:

 • Administratief verwerken van verkooporders
 • Overleg met afdeling productie & logistiek over verzenden van orders
 • Factureren van verkooporders

Service:

 • Aannemen en plannen van storingsmeldingen
 • Verwerken en factureren werkbonnen

Algemeen:

 • Telefoon beantwoorden
 • Ontvangen van bezoekers

Het profiel

HBO werk-/denkniveau

Plezierige telefoonstem & klantgerichte instelling

Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden

Organisatievermogen

Zelfstandig, zeer nauwkeuring en stressbestendig

Wij bieden

Passend salaris, met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Een afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid in een enthousiast team.

Doorgroeimogelijkheden en ruimte voor eigen initiatief.

Soort dienstverband: Voltijd

Je sollicitatie kun je mailen naar Techneco Energiesystemen , t.a.v. Caroline van Alphen-van Dijk via c.vanalphen@techneco.nl. Voor meer informatie over het bedrijf en haar producten zie www.techneco.nl

Wij bieden een afwisselende functie met goede arbeidsvoorwaarden. Je werkt met collega’s die staan voor kwaliteit en collegialiteit in een informele werksfeer.
Je krijgt veel verantwoordelijkheid en er is volop ruimte voor het ontplooien van initiatieven en persoonlijke groei.

Je sollicitatie kun je mailen naar Techneco Energiesystemen , t.a.v. Caroline van Alphen-van Dijk via c.vanalphen@techneco.nl. Voor meer informatie over het bedrijf en haar producten zie www.techneco.nl