Historie

Over Techneco > Historie

 • 2019

  OVERNAME REMEHA:
  Per 1 januari 2019 is Techneco overgenomen door Remeha. Remeha verwarmt meer dan 2 miljoen huizen in Nederland en is marktleider in de utiliteitssector. Door de overname versterken beide partijen zich op de warmtepompenmarkt om zo een marktleidende positie op te bouwen.

 • 2015

  20 JAAR TECHNECO:
  Inmiddels bestaat Techneco al ruim 20 jaar! Techneco staat nog steeds bekend als een voorloper op het gebied van innovatie en ontwikkeling op het gebied van warmtepompen.

 • 2000

  VERHUIZING NAAR DELFT:
  Vijf jaar na de oprichting verhuisde de onderneming naar één van de meest energiezuinige bedrijfspanden van Nederland, gelegen aan de A13 in Delft-Noord. Naast magazijn en werkplek is dit bedrijfsgebouw, dat voorzien is van warmtepompen, een verticale bodemwarmtewisselaar, vloerverwarming, zonnecollectoren en zonnepanelen, het visitekaartje van Techneco.

 • 1995

  TECHNECO OPRICHTINGSJAAR:
  Pieter van Alphen is zijn onderneming gestart in het Forepark te Leidschendam. De naam Techneco is opgebouwd uit de woorden Techn (van techniek) en eco (van ecologisch): techniek met oog voor milieu.

  Techneco is sinds 1995 als één van de grootste bedrijven in Nederland actief op het gebied van ontwikkeling en verkoop van duurzame energiesystemen.