Bedrijfspand

Over Techneco > Bedrijfspand

Bedrijfspand

Bedrijfspand

Techneco is sinds 1995 actief op het gebied van duurzame energiesystemen en gevestigd in één van de meest energiezuinige bedrijfspanden van Nederland.

Door de toepassing van onze eigen duurzame energiesystemen is al in 2000 een EPC gehaald van 0,68. Het EPC is een door de overheid ingevoerde normering die energieverbruik van nieuwe bedrijfsgebouwen begrenst, per 2011 wordt een EPC gehanteerd van 0,6.

Duurzame energie

Op het dak zijn 72 zonnepanelen aangebracht. De elektriciteit die de panelen produceren wordt gebruikt of aan het energiebedrijf teruggeleverd via het elektriciteitsnet.

Twee warmtepompen met een totaal vermogen van 30 kW zorgen in combinatie met vloerverwarming, voor verwarming in de winter en (actieve) koeling in de zomer. Het ventilatiesysteem met warmte terugwinning zorgt naast de HR++- beglazing en extra isolatie voor een minimaal warmteverlies. Bovendien wordt de HR-verlichting met aanwezigheidsdetectie daglicht afhankelijk geregeld, waardoor het elektriciteitsverbruik hiervan minimaal is. In het gebouw is een monitoringsysteem aangebracht. Dit brengt de resultaten van het energiegebruik in beeld.

Wereld Natuur FondsWWF

Naast zuinige energiesystemen is er ook gebruik gemaakt van duurzame materialen, zoals FSC hout, zodat aan het eisenpakket van het Wereld Natuurfonds – dat leidraad was voor de bouw – werd voldaan.

Het bedrijfspand van Techneco is met recht het visitekaartje van het bedrijf!