Nieuw overzicht > Techneco en istaDES stappen samen in ontwikkeling en exploitatie NOM-woningen

Techneco en istaDES stappen samen in ontwikkeling en exploitatie NOM-woningen

logo samenwerking Techneco IstaDES 2018

De bedrijven Techneco en istaDES gaan samenwerken bij de ontwikkeling en instandhouding van Nul-op-de-Meter (NOM) woningen. Door te werken met gestandaardiseerde technologieën en processen kan het nieuwe duo de woningbouwers en -ontwikkelaars optimaal ontzorgen om aan de NOM-eisen te voldoen. Niet alleen tijdens het ontwerp, de ontwikkeling en bouwfase, maar ook in de exploitatiefase garanderen zij de prestaties aan bouwer en bewoners.

 

Binnen de samenwerking tussen Techneco en istaDES beschikken deze partijen over voldoende kennis en ervaring om de best mogelijke energieprestatie van woningen te garanderen. Hun missie is daarom niet alleen het verduurzamen van de woningen maar vooral het volledig ontzorgen van de klanten in de bouwsector en hun eindgebruikers.

 

Realisatie én exploitatie

“In onze combinatie van technische knowhow bij Techneco en administratieve organisatie bij istaDES zorgen wij met echt werkende oplossingen dat we alle rompslomp voor de partijen wegnemen”, zegt Niels van Alphen van Techneco. “In onze concepten gaan wij uit van duurzame woningen die voldoen aan de uitgangspunten gasloos, EPC-0, all-electric en nul-op-de-meter. “Zodra de techniek in de woningen functioneert, staan wij tot wel 25 jaar garant voor de prestaties van deze concepten.”

 

Aanpak in drie fases

De aanpak van istaDES en Techneco is opgebouwd uit drie fases. Het begint met plan- en conceptvorming, waarin de partijen meteen vanuit beheerperspectief aan de slag gaan. Daarom werken zij met gestandaardiseerde concepten, waarin specifieke projectafstemming mogelijk en noodzakelijk blijft. Fase twee bestaat uit ontwerp, realisatie en begeleiding bij oplevering. Vanuit beheerperspectief begeleiden zij dit proces zodat zij een langjarige instandhouding kunnen garanderen. Toetsing of alle gemaakte afspraken zijn nagekomen, zijn daarin een belangrijk onderdeel. Tot slot, in fase drie, draait het om contractbeheer, waarin alle contractuele en financiële zaken met de bewoners worden geregeld. Van het versturen van een leveringsovereenkomst tot en met het beëindigen van een overeenkomst wanneer een bewoner verhuist.

 

Technisch en financieel rendement

istaDES verzorgt het volledige beheer over de energie-installatie, inclusief correctief en preventief onderhoud. Daarmee zijn zij ook verantwoordelijk voor de technische rendementen van de installaties, die zij zullen bewaken en verbeteren. Maar naast het technisch rendement is het financiële rendement minstens zo belangrijk. istaDES brengt dit voor de eigenaren in kaart, bewaakt de boekhouding en kan deze (op termijn) zelfs volledig van een beheerder of eigenaar overnemen.

 

Profiel Techneco

Techneco is specialist en producent van warmtepompen, inclusief de bron en het afgiftesysteem. Daarmee biedt het bedrijf een totaalconcept met vele mogelijkheden, zowel voor bestaande bouw als nieuwbouw. Voor Techneco draait het niet alleen om de individuele componenten, maar juist het samenspel van verschillende technische systemen. Samen kunnen zij energie-efficiency en comfort voor de bewoners garanderen. Die rol vervult Techneco ook in de samenwerking.

 

Profiel istaDES

istaDES, zusterbedrijf van ista Nederland, staat garant voor vakkundige ontwikkeling en beheer van (duurzame) energie-installaties. Voor bouwers, ontwikkelaars en vastgoedeigenaren is de energie-exploitatie geen kernactiviteit, terwijl dit wel een integraal onderdeel is van NOM-woningen. istaDES kan die ontwikkeling volledig verzorgen en ook alle zaken rondom wet- en regelgeving, financiering en administratieve processen uit handen nemen. Indien gewenst investeert istaDES in de installatie en verhuurt deze vervolgens aan de eigenaar van het gebouw.

*Woensdag 6 februari 2018 zal er op de VSK18 in de Jaarbeurs Utrecht om 13.30 een ondertekening plaatsvinden tussen Techneco & IstaDES. Dit zal plaatsvinden op de stand van Techneco Hal 8 stand E064.