Nieuws bericht

Of uw woning geschikt is voor een warmtepomp, is van meerdere zaken afhankelijk. Check daarom eerst de volgende punten voordat u verder nadenkt over een hybride warmtepomp.

  • U dak, vloer en gevel zijn geïsoleerd.

Wilt u dat de warmtepomp goed zijn werk kan doen, dan is goede isolatie van de woning van belang. Is dit niet het geval? Dan moet de warmtepomp te hard werken en gaat dit ten kosten van het rendement. Dit is vaak het geval bij huizen die gebouwd zijn voor 1991. Huizen die na 1991 zijn gebouwd zijn meestal geschikt voor een (Elga Hybride) warmtepomp.

  • Uw woning is voorzien van dubbel glas

Hiervoor geld het zelfde als voor het isoleren van het dak, de vloer en de gevel. Bij enkel glas gaat er te veel warmte verloren en dit gaan ten kosten van het rendement.

  •  Er is ruimte naast de ketel voor een Elga (60x30x20) en er is ruimte voor een buitenunit.

Als het huis aan bovenstaande punten voldoet is het klaar voor een Elga warmtepomp. Er voor zorgen dat de Elga hybride warmtepomp optimaal werkt? Houd dan rekening met onderstaande punten:

  • De Elga werkt het meest efficiënt met lage-temperatuur-verwarming. Zoals vloerverwarming. Ook de combinatie van vloerverwarming en radiotoren is doorgaans wel geschikt. Dit is niet het geval voor woningen die verwarmd worden met convectoren of luchtverwarming.
  • Op het moment dat de warmtepomp draait maken de ventilatoren van de buitenunit geluid. Voorkom overlast en plaats de buitenunit op de juiste manier. 
  • Kies voor een goede installateur met voldoende ervaring. Advies nodig bij de keuze voor de juiste installateur, stuur een berichtje naar [email protected] en wij zullen de contact gegevens van aantal goede installateurs bij u in de buurt toesturen.

Meer weten over hybride warmtepompen klik hier.