WARMTEPOMPEN

Warmtepompen

Techneco levert verschillende warmtepompen aan installateurs en woningcorporaties, zowel voor de nieuwbouw, de bestaande bouw en de utiliteit. Wij leveren zowel elektrische warmtepompen als gasabsorptiewarmtepompen. De meeste warmtepompen kunnen geleverd worden met actieve of passieve koeling. Ook hebben we warmtepompen in het assortiment geschikt voor warm tapwaterbereiding. Voor meer informatie over een installateur bij u in de buurt kunt u contact opnemen met Techneco via 015-2191000 of info@techneco.nl

Het assortiment bestaat uit de volgende typen warmtepompen

Toros Vision

De Toros Vision is een combiwarmtepomp die speciaal ontwikkeld is voor de Nederlandse woningbouw. Bij de warmtepomp kan een vrijstaand boilervat geplaatst worden van 150, 210 of 300 liter. De Toros Vision kan gecombineerd worden met zonnepanelen en zonnecollectoren.

Elga

De Elga is een hybride lucht/water warmtepomp met een binnen- en buitenunit. De Elga werkt samen met een (bestaande) gasketel en stadsverwarming en levert circa 5 kW vermogen.

techneco loria

Loria

De Loria is een lucht/waterwarmtepomp met een binnen- en buitenunit. De Loria kan de woning verwarmen en optioneel koelen. De Loria kan ingezet worden met ingebouwd boilervat voor de tapwaterverwarming of voorzien worden van een extern boilervat.

Techneco Vulcan

Vulcan

De Vulcan water/water warmtepomp is met name geschikt in de nieuwbouw voor zeer grote woningen of utiliteit.

Robur

De Robur gasabsorptiewarmtepomp is goed in te zetten in de bestaande bouw of renovatie. Het is mogelijk gebruik te maken van lucht als bron met het ook mogelijk de warmtepomp aan te sluiten op een bodemenergiesysteem.

Een (combi)warmtepomp heeft de volgende aansluitingen: 1. op het bronsysteem dat buiten de woning is geplaatst en de gratis warmte levert (of bij koeling de warmte afvoert) 2. op het elektriciteitsnet (400 V) om de pomp te laten werken 3. op het vloerverwarmingssysteem in de woning om de warmte af te geven 4. eventueel op de waterleiding voor de verwarming van het tapwater
Een (combi)warmtepomp heeft de volgende aansluitingen:
1. op het bronsysteem dat buiten de woning is geplaatst en de gratis warmte levert (of bij koeling de warmte afvoert)
2. op het elektriciteitsnet (400 V) om de pomp te laten werken
3. op het vloerverwarmingssysteem in de woning om de warmte af te geven
4. eventueel op de waterleiding voor de verwarming van het tapwater
Warmtepomp op aardwarmte

De Toros Vision combiwarmtepomp is een water/water warmtepomp die aangesloten wordt op een bodemenergiesysteem, ook wel bodemcollectorsysteem genoemd.  De Toros gebruikt de warmte uit de bodem om de woning of het tapwater te verwarmen. In de zomer kan de Toros de woning ook koelen, door warmte af te staan aan de bodem. De Toros Vision warmtepomp is met name geschikt in de nieuwbouw of bij complete of grootschalige renovatie. De warmtepomp wordt ingezet voor verwarmen en het bereiden van warm tapwater. Hierdoor is geen gasketel (en gasaansluiting!) meer nodig. De volautomatische koelfunctie zorgt ook in de zomer bijna gratis voor een aangenaam binnenklimaat in huis. De warmtepomp is zeer compact, compleet en de geluidsdruk van 29 dBA is ongekend laag voor een combiwarmtepomp. Verder is de warmtepomp voorzien van geavanceerde monitoring. Tot slot kan de warmtepomp gecombineerd worden met zowel zon-pv (opwekking elektriciteit) als zonnecollectoren (opwekking warmte) om tot een extreem duurzame en zuinige installatie te komen.

 

Hybride warmtepomp
Het Techneco Elga lucht/water warmtepompsysteem betaat uit: 1. een binnenunit 2. een buitenunit 3. ( bestaande) HR-ketel
Het Techneco Elga lucht/water warmtepompsysteem betaat uit:
1. een binnenunit
2. een buitenunit
3. ( bestaande) HR-ketel

De Elga is een hybride lucht/water warmtepomp met een binnen- en buitenunit. De Elga werkt samen met een (bestaande) gasketel of stadsverwarming en levert circa 5 kW vermogen. De kleine binnenunit wordt geplaatst naast de bestaande of nieuwe te plaatsen gasketel, de buitenunit op een dak of aan een gevel. De Elga kan in één dag bij u geïnstalleerd worden en is geschikt voor vrijwel elke woning, zowel de nieuwbouw als de bestaande bouw. Per jaar levert de Elga een besparing van circa 25% op de verwarmingskosten.  Daarnaast biedt de Elga woningen met vloerverwarming of fan radiatoren ook de mogelijkheid de woning  te koelen in de zomer.

  Loria

De Loria is een lucht/water warmtepomp met een binnen- en buitenunit. De buitenunit onttrekt warmte uit de buitenlucht die de binnenunit vervolgens gebruikt om de woning te verwarmen. Het systeem blijft zelfs werken bij een buitentemperatuur van -20 graden. De warmtepomp kan gecombineerd worden met een reeks van verschillende warmte-afgiftesystemen; van radiatoren en vloerverwarming tot ventilatorconvectoren. De warmtepomp kan de woning voorzien van warm tapwater. In de zomer kan de Loria eventueel in koelbedrijf worden gezet voor een aangenaam binnenklimaat.

 

Vulcan
Vulcan
Warmte pomp op water/water

De Vulcan is een water/water warmtepomp die aangesloten wordt op een bodemenergiesysteem, ook wel grondcollectorsysteem genoemd.. De Techneco Vulcan warmtepomp is met name geschikt in de nieuwbouw voor  grote woningen of utiliteit. De warmtepomp wordt ingezet voor verwarmen en koelen. Eventueel kan de warmtepomp ook het tapwater bereiden, maar de warmtepomp is bij een zeer grote tapwatervraag ook goed te combineren met een gasketel. De volautomatische koelfunctie zorgt ook in de zomer bijna gratis voor een aangenaam binnenklimaat in huis. Behalve een systeemopzet met passieve koeling via een warmtewisselaar is er een versie met actieve koeling door de compressor mogelijk. Hiermee zijn koeltemperaturen van bijvoorbeeld 10ºC mogelijk Deze koeling is aan het einde van de zomer gegarandeerd beschikbaar.

Warmtepomp lucht/water of water/water

Gasabsortpiewarmtepompen worden ingezet in situaties waar veel gas wordt verbruikt, zoals in verzorgingstehuizen, zwembaden, scholen, bedrijfspanden,  zorginstellingen en appartementencomplexen. Door het gebruik van een gasabsorptiewarmtepomp kan een aanzienlijke besparing gerealiseerd, waardoor deze warmtepomp zich heel snel kan terugverdienen.

Gasabsorptiewarmtepompen kunnen warmte  onttrekken aan water of de bodem. In dat laatste  geval is een bron nodig die kleiner is dan elektrische warmtepompen. Is buitenlucht de bron, dan hoeft niet geïnvesteerd te worden in een bron.

Niet alleen in de bestaande bouw of renovatie doet de gasabsorptiewarmtepomp het goed.  In de bestaande bouw is meestal geen vloerverwarming aanwezig, terwijl er wel een gasaansluiting voorhanden is. In die situaties komt de gasabsorptiewarmtepomp beter tot zijn recht dan een elektrische warmtepomp.

De gasabsorptiewarmtepomp kan temperaturen tot 65°C genereren. Dit maakt het systeem gecombineerd met HR-ketels vooral efficiënt in combinatie met een middelhoog temperatuursysteem. Het rendement voor verwarmen varieert afhankelijk van de bron- en cv-temperaturen tussen 100% (A-10/W65) en 167% (A15/W35). Bij gelijktijdig verwarmen en koelen loopt het rendement zelfs op tot 200%.

Techneco is al ruim 20 jaar producent en leverancier van warmtepompen inclusief bron en afgiftesysteem. Wij zijn er altijd voorstander van geweest om het totaalontwerp bij één partij onder te brengen, zodat een goed werkend systeem wordt gerealiseerd. Door zowel de warmtepomp als de bron en het afgiftesysteem te leveren kunnen wij deze exact op elkaar afstemmen. Op deze manier wordt zowel de adviseur als de installateur ontzorgt en kan het hoogste systeemrendement gehaald worden.

Of het nu gaat om een losse woning of een woningbouwproject, nieuwbouw, renovatie, woonboten, scholen, bedrijfspanden, zwembaden, zorginstellingen, appartementencomplexen of overige utiliteit, Techneco begeleidt u als partner van ontwerp tot oplevering!

Onze medewerkers hebben alle ervaring, kennis en middelen in huis om u de zorg voor een complete en duurzame installatie uit handen te nemen. U heeft één aanspreekpunt voor de gehele installatie.

De verkoopafdeling ondersteund zowel de adviseur als de installateur bij het ontwerp van het complete systeem.  Zo is het van belang het afgiftesysteem goed af te stemmen op het gebruik van een warmtepomp, maar dient men bijvoorbeeld ook rekening te houden met de tapwatervraag van de eindgebruikers. Wij zijn daarom graag actief betrokken bij het ontwerpproces om zo voor elk project en elke specifieke situatie het beste systeem te aan te bieden.

De projectbegeleiding ondersteund de installateur bij de uitvoering van het project. Wij regelen de boringen inclusief de wettelijke melding of vergunningsaanvraag, zo nodig inclusief interferentieberekening en SPF verklaring. Wij kunnen voor u de vloerverwarming dimensioneren, leveren, tekenen en monteren. Wij leveren de warmtepomp inclusief benodigde begeleiding om deze op correcte wijze te installeren. Voor de woningbouw kunnen wij het systeem zelfs zodanig compleet leveren dat de installateur alleen het leidingwerk tussen warmtepomp en vloerverwarmingsverdeler zelf hoeft op te nemen. De projectbegeleiding van Techneco bespaart u tijd en dus kosten.

Onze servicemonteurs lopen de installatie helemaal na en stellen het warmtepompsysteem na goedkeuring in bedrijf.

Onze serviceafdeling biedt ook na de inbedrijfstelling ondersteuning. Het is mogelijk een onderhouds- of contact af te sluiten bij Techneco. Onze Techneco Toros Vision warmtepomp voor de woningbouw is zelfs voorzien van een WIFI module waardoor onderhoud en service op afstand mogelijk is. Warmtepompinstellingen zijn op deze manier op afstand aan te passen. Dit bespaart in de kosten en bevordert de tevredenheid bij de eindgebruiker.

Uiteraard voldoet Techneco geheel aan de sinds 2014 wettelijk verplichte BRL 6000-21 en BRL 11000 regelgeving. Meer weten over de regelgeving en wat Techneco hierin voor u kan betekenen?

BRL wetgeving

Vanaf 1 oktober 2014 is voor ontwerp, levering en onderhoud van warmtepompinstallaties de BRL 6000-21 van kracht. Graag lichten wij toe wat deze certificering inhoudt. Wilt u hier meer over weten?

brl 6000-21

BIM

BIM afbeeldingBIM (Building Information Modeling) heeft de afgelopen jaren flink in terrein gewonnen. Deze nieuwe manier van werken, waarbij alle partijen binnen een bouwproces gebruik maken van één digitaal (3D) gebouwmodel, wordt tegenwoordig al met enige regelmaat verplicht gesteld in aanbestedingen. Doordat alle betrokken partijen in één digitaal (3D) gebouwmodel werken, worden ontwerp en bouwfouten verminderd, met een reductie van faalkosten tot gevolg.

Techneco heeft al haar producten gemodelleerd in BIM en heeft de bibliotheek beschikbaar voor de bedrijven die er meer werken. Via het contactformulier kan men een verzoek versturen om de gehele file toegestuurd te krijgen. Wij kunnen u dan ook – indien gewenst – op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

VEEL GESTELDE VRAGEN